Morotswok

Morotswok recept
1 krm Chilipeppar
1 msk Honung
4 st Morot
2 st Äpple
1 tsk Salt
2 msk Olja
0.5 dl Sesamfrön
0.5 st Paksoi

1. Rosta sesamfröna i en wok eller stor stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp på fat så länge.
2. Skala och skär morötterna i tunna strimlor.
3. Skölj och strimla paksoi.
4. Skala eventuellt, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
5. Fräs morotsstrimlorna i woken i oljan några minuter under omrörning.
6. Tillsätt paksoi och äpplen och woka ytterligare några minuter.
7. Ringla över honung och smaka av med salt och chilipeppar.
8. Strö sesamfrön över woken och servera som ensamrätt med jasminris eller som tillbehör till t.ex. fläskkotletter.


Kommenterar för receptet "Morotswok"





(kommer inte att synas)