Morötter och purjo

Morötter och purjo recept
8 st Morot
2 st Purjolök
2 msk Smör
2 msk Vetemjöl
2 dl Vatten
2 tsk Curry
2 dl Vispgrädde

1. Skölj och skala morötterna. Ansa och skölj purjolöken.
2. Skär morötterna i skivor, 0.5 cm tjocka, och purjolöken 1 centimeterbreda skivor.
3. Smält hälften av smöret i en kastrull och tillsätt ett par deciliter vatten och lite salt.
4. Lägg i morötterna och koka dem under lock ungefär 8 minuter.
5. Tillsätt purjolöken och låt koka ytterligare ungefär 8 minuter.
6. Låt grönsakerna rinna av i ett durkslag men spara grönsaksspadet.
7. Smält resten av smöret i kastrullen. Strö i curry och mjöl.
8. Späd med grönsaksspad och grädde under omrörning.
9. Koka på svag värme ca 5 minuter.
10. Vänd ner grönsakerna och hetta upp alltsammans. Smaka av med salt.
11. Servera till stekt fläsk, kyckling eller frikadeller.


Kommenterar för receptet "Morötter och purjo"





(kommer inte att synas)