8 st | Morot |
2 st | Purjolök |
2 msk | Smör |
2 msk | Vetemjöl |
2 dl | Vatten |
2 tsk | Curry |
2 dl | Vispgrädde |
1. Skölj och skala morötterna. Ansa och skölj purjolöken.
2. Skär morötterna i skivor, 0.5 cm tjocka, och purjolöken 1 centimeterbreda skivor.
3. Smält hälften av smöret i en kastrull och tillsätt ett par deciliter vatten och lite salt.
4. Lägg i morötterna och koka dem under lock ungefär 8 minuter.
5. Tillsätt purjolöken och låt koka ytterligare ungefär 8 minuter.
6. Låt grönsakerna rinna av i ett durkslag men spara grönsaksspadet.
7. Smält resten av smöret i kastrullen. Strö i curry och mjöl.
8. Späd med grönsaksspad och grädde under omrörning.
9. Koka på svag värme ca 5 minuter.
10. Vänd ner grönsakerna och hetta upp alltsammans. Smaka av med salt.
11. Servera till stekt fläsk, kyckling eller frikadeller.