0.5 st | Gul lök |
2 dl | Köttbuljong |
1 msk | Smör |
2 msk | Vetemjöl |
1 msk | Sherry |
1 krm | Timjan |
2 dl | Vispgrädde |
1 l | Toppmurklor |
2 st | Enbär |
1. Om du använder färska toppmurklor, ansa och skölj väl. Om du använder torkade murklor kan 1 liter bytas ut mot 20g och läggas i blöt några timmar innan.
2. Hacka murklorna fint.
3. Fräs murklorna i smör i en kastrull tills den vätska som bildats har kokat in.
4. Finhacka löken och låt fräsa med svampen en stund.
5. Strö på mjölet och rör om.
6. Späd med buljongen och grädde under omrörning.
7. Smaka av med salt, peppar, krossade enbär, timjan och sherry.
8. Låt koka 5-10 minuter.