1 st | Gul lök |
1.3 kg | Kyckling |
2 msk | Smör |
1 tsk | Salt |
3 dl | Hönsbuljong |
1 krm | Svartpeppar |
2 msk | Citronsaft |
2 msk | Maizenaredning ljus sås |
1 msk | Mynta hackad |
1 tsk | Kinesisk soja |
1. Förbered och skär hel kyckling i 2 halvor.
2. Smält smöret i ugnen, 225°C, i en ugnssäker form.
3. Blanda smöret med salt, peppar och soja. Lägg i kycklingdelarna och pensla med fettet.
4. Lägg skalad, hackad lök vid sidan och strö över mynta.
5. Stek i ungefär 35 minuter eller tills köttsaften är klar utan rosa inslag.
6. Ta upp kycklingen och håll varm.
7. Späd i formen med vätska. Sila över i en kastrull. Koka upp och red skyn med maizenaredning.
8. Koka såsen någon minut. Smaka av med citronsaft och eventuellt lite mer mynta.
9. Skär kycklinghalvorna i portionsbitar och lägg i en serveringsgryta. Häll såsen över.
10. Servera kycklingen med kokt eller stekt potatis, lätt kokta gröna bönor och morötter.