Njursauté

Njursauté recept
450 g Kalvnjure
2 dl Köttbuljong
2 msk Smör
3 msk Vetemjöl
1 tsk Salt
1 dl Sherry
1 krm Peppar

1. Skölj och spola njuren väl. Låt den gärna ligga i kallt vatten 1-2 timmar före tillagningen, speciellt svinnjure, som har skarp smak.
2. Blanchera njuren, lägg inälvorna i kallt vatten, koka upp och koka i ett par minuter, häll bort vattnet och spola inälvorna.
3. Häll bort vattnet och spola njuren.
4. Ta bort onödigt fett. Skär den på längden mitt itu och låt den svalna.
5. Avlägsna det mesta av fettet och skär med en vass kniv bort alla synliga hinnor.
6. Skär köttet i mindre bitar eller skivor, stor njure tvärs över, mindre på längden.
7. Lägg njure och mjöl i en plastpåse och skaka om så att skivorna blir panerade.
8. Hetta upp en stekpanna med smör och stek njuren på medelvärme i omgångar tills köttet har fin färg på båda sidor. Salta och peppra.
9. Häll på buljong och låt köttet sakta bräsera under lock 10-15 minuter eller tills köttet är mjukt.
10. Smaka eventuellt av skyn med vin och red av såsen om det behövs mcd vetemjöl utskakat i kallt vatten. Koka några minuter och smaka av såsen.
11. Servera njursautén med ris eller pasta och en sallad. Den passar också utmärkt att fylla i bouchéer, vol-au-venter, krustader eller omelett.


Kommenterar för receptet "Njursauté"


Lisa

2013-11-13 20:45

Det var så länge sen jag åt njursauté, det här receptet var jättebra!




(kommer inte att synas)