| 1 st | Gul lök |
| 2.5 dl | Köttbuljong |
| 1 st | Purjolök |
| 1 msk | Vetemjöl |
| 0.5 tsk | Salt |
| 2 msk | Tomatpuré |
| 1.5 dl | Grädde |
| 1 krm | Svartpeppar |
| 2 msk | Soja |
| 1 msk | Fransk senap |
| 2 msk | Dragon hackad |
| 500 g | Nötkött benfritt |
1. Skär köttet i strimlor.
2. Blanda köttstrimlorna med soja.
3. Skölj och strimla purjolöken.
4. Skala och hacka löken.
5. Koka upp buljongen i en gryta.
6. Lägg i kött och lök i omgångar så att buljongen hela tiden hålls kokande.
7. Tillsätt tomatpuré, senap och dragon. Låt koka ungefär 30 minuter.
8. Rör ihop grädde och vetemjöl. Häll redningen i grytan och låt koka ungefär 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
9. Servera grytan med ris och en blandad saölad.
Kenneth
2013-11-13 16:44
Hade tyvärr ingen dragon hemma men blev supergott i alla fall! Det här receptet på nötköttsgryta ska jag spara.