Nötköttsgryta

Nötköttsgryta recept
1 st Gul lök
2.5 dl Köttbuljong
1 st Purjolök
1 msk Vetemjöl
0.5 tsk Salt
2 msk Tomatpuré
1.5 dl Grädde
1 krm Svartpeppar
2 msk Soja
1 msk Fransk senap
2 msk Dragon hackad
500 g Nötkött benfritt

1. Skär köttet i strimlor.
2. Blanda köttstrimlorna med soja.
3. Skölj och strimla purjolöken.
4. Skala och hacka löken.
5. Koka upp buljongen i en gryta.
6. Lägg i kött och lök i omgångar så att buljongen hela tiden hålls kokande.
7. Tillsätt tomatpuré, senap och dragon. Låt koka ungefär 30 minuter.
8. Rör ihop grädde och vetemjöl. Häll redningen i grytan och låt koka ungefär 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
9. Servera grytan med ris och en blandad saölad.


Kommenterar för receptet "Nötköttsgryta"


Kenneth

2013-11-13 16:44

Hade tyvärr ingen dragon hemma men blev supergott i alla fall! Det här receptet på nötköttsgryta ska jag spara.




(kommer inte att synas)