| 1 st | Gul lök |
| 800 g | Potatis |
| 2 dl | Vetemjöl |
| 0.75 tsk | Salt |
| 1 krm | Vitpeppar |
| 0.5 tsk | Kryddpeppar |
| 300 g | Potatis kokt |
| 150 g | Rimmat fläsk |
1. Skala och riv den rå potatisen fint på rivjärn eller matberedarens rivskiva.
2. Lägg potatisrivet i en sikt eller i ett durkslag och låt vattnet rinna av i en skål.
3. Häll bort vattnet men spara stärkelsen, som ligger på bottnen.
4. Lägg den rårivna potatisen i skålen och pressa eller riv ner den kokta.
5. Blanda i mjöl och salt och rulla ut en längd av potatisdegen.
6. Forma och fyll kroppkakorna.
7. Koka några kroppkakor i taget, 10-12 minuter, eller ungefär 20 minuter efter de har flutit upp.
8. Servera med lingonsylt och varmt, skirat smör.