Ölandskroppkakor

Ölandskroppkakor recept
1 st Gul lök
800 g Potatis
2 dl Vetemjöl
0.75 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
0.5 tsk Kryddpeppar
300 g Potatis kokt
150 g Rimmat fläsk

1. Skala och riv den rå potatisen fint på rivjärn eller matberedarens rivskiva.
2. Lägg potatisrivet i en sikt eller i ett durkslag och låt vattnet rinna av i en skål.
3. Häll bort vattnet men spara stärkelsen, som ligger på bottnen.
4. Lägg den rårivna potatisen i skålen och pressa eller riv ner den kokta.
5. Blanda i mjöl och salt och rulla ut en längd av potatisdegen.
6. Forma och fyll kroppkakorna.
7. Koka några kroppkakor i taget, 10-12 minuter, eller ungefär 20 minuter efter de har flutit upp.
8. Servera med lingonsylt och varmt, skirat smör.


Kommenterar för receptet "Ölandskroppkakor"





(kommer inte att synas)