4 st | Bacon |
1.6 dl | Köttbuljong |
7.2 st | Oliver gröna |
1 msk | Vetemjöl |
1.2 dl | Vatten |
0.8 tsk | Salt |
0.8 krm | Svartpeppar |
0.8 tsk | Rosmarin |
720 g | Skinka benfri |
1.2 dl | Rött vin |
1. Putsa och torka köttet.
2. Späcka det med oliver och gnid in det med salt och kryddor.
3. Lägg baconskivor över och fäst dem i ändarna med tandpetare.
4. Lägg steken i ugnssäker form eller långpanna och häll på lite vatten. Sätt i en köttermometer.
5. Stek köttet i ugn, 175°C, 1-1.5 timme eller tills innertemperaruren är 75°C.
6. Ta ut och håll köttet varmt.
7. Laga såsen.
8. Mät och sila stekskyn i en kastrull.
9. Tillsätt eventuellt buljong samt vin.
10. Koka upp och red av skyn med vetemjöl utrört i svalt vatten.
11. Koka ett par minuter och smaka av väl. Lägg i skivade oliver.
12. Ta bort tandpetarna och skär köttet i tunna skivor.
13. Servera med lätt kokta grönsaker, Ugnsstekt potatis eller Hasselbackspotatis och sås.