2 dl | Alfalfagroddar |
1 st | Aubergine |
0.5 tsk | Salt |
0.5 msk | Mejram |
0.5 msk | Timjan |
1 msk | Olja |
0.5 st | Friséesallat |
1. Skölj auberginen och skär i skivor.
2. Lägg skivorna i ett durksiag och strö över salt. Låt ligga ungefär 20 minuter.
3. Spola av saltet och torka skivorna med hushållspapper.
4. Stek aubergineskivorna mjuka i en stekpanna med olja 5-8 minuter, vänd dem då och då.
5. Krydda med timjan och mejram.
6. Skölj friséesallaten väl och riv bladen i mindre bitar.
7. Lägg sallaten på tallrikar och fördela auberginskivorna över.
8. Lägg lite alfalfagroddar på varje tallrik.
9. Servera som entrérätt eller med kokt potatis och Tzatziki eller Aioli.