100 g | Champinjoner |
2 msk | Olivolja |
5 st | Persilja |
600 g | Potatis |
4 st | Vitlöksklyfta |
4 st | Färsk timjan |
4 st | Färsk mejram |
6 st | Färsk salvia blad |
1. Skölj och grovhacka persiljan.
2. Blanda i en skål med hackad timjan, mejram och salvia.
3. Skala och skiva vitlöksklyftorna.
4. Borsta och skölj potatisen väl och putsa champinjonerna.
5. Lägg fram 2 eller 4 smörgåspapper. Skrynkla ihop dem lite i mitten.
6. Fördela potatis, svamp, vitlök och kryddor på ena halvan av papperet, mot den skrynkliga biten.
7. Droppa över olja och krydda med salt och peppar.
8. Vik papperet på mitten över grönsakerna.
9. Förslut ändarna genom att vika ihop papperet från sidan mot mitten till en halvcirkel.
10. Lägg paketen i en långpanna.
11. Tillaga mitt i ugnen i 225°C ungefär 30 minuter eller tills potatisen är mjuk.
12. Servera paketen direkt på tallrikarna. Gott till stekt fågel eller biff.