2 msk | Persilja |
0.5 st | Purjolök |
0.5 st | Lagerblad |
1 krm | Mejram |
1 krm | Svartpeppar |
1 krm | Timjan |
1 msk | Soja |
1 msk | Olja |
1 kg | Kotlettrad med ben |
1. Be redan i butiken att få korlettraden styckad till “falskt” spjäll. Se till att också ryggbenet blir längdsågat.
2. Mixa olja och soja.
3. Gnid in köttets ovansida - köttsida - med blandningen.
4. Finstöt mejram, timjan och lagerblad i mortel.
5. Blanda i peppar och strö blandningen över köttet.
6. Lägg ett stort dubbelvikt ark aluminiunlfolie på botten av en ugnssäker form eller långpanna.
7. Placera köttet ovanpå.
8. Hacka purjolöken och persiljan och lägg över köttet.
9. Vik ihop folien och ställ köttet på nedre falsen i ugnen, 200°C.
10. Tillaga köttet 1-1.25 timme beroende på storlek.
11. Öppna folien och vik ner kanterna efter 0.75-1 timme.
12. Stek köttet öppet tills det är genomstekt.
13. Köttet är färdigt när benen går lätt att lossa.
14. Ta ut och låt köttet vila övertäckt ungefär 15 minuter.
15. Ta tillvara den sky som bildats i foliepaketet och bjud den vid sidan som sky, eventuellt utspädd med lite vatten eller buljong och avredd med arrowrot.
16. Bjud köttet med klyftpotatis och wokade grönsaker.