Ossobuco

Ossobuco recept
0.8 msk Citronskal
0.8 st Gul lök
0.8 kg Kalvlägg
0.8 st Morot
40 g Rotselleri
0.8 msk Smör
3.2 msk Vetemjöl
0.8 tsk Salt
1.6 st Vitlöksklyfta
4 dl Vitt vin
0.8 krm Peppar
3.2 dl Grönsaksbuljong
0.4 tsk Timjan
320 g Krossade tomater
0.4 tsk Rosmarin


1. Putsa köttskivorna.
2. Rör ihop mjöl, salt och peppar på ett smörgåspapper eller i ett fat.
3. Vänd köttskivorna och tryck in kryddmjölet. Låt ytan torka.
4. Ansa och finfördela rot- och grönsaker.
5. Hetta upp en stekpanna med smör.
6. Lägg i köttet när fettet slutar skumma och bryn det, eventuellt i omgångar, vackert ljust brunt på medelhög värme, 2-3 minuter på varje sida.
7. Lägg eventuellt över i en gryta och stek nästa omgång.
8. Lägg i rot- och grönsaker mot slutet av sista stekomgången och låt fräsa 1-2 minuter.
9. Häll i krossade tomater, vin och buljlong.
10. Krydda med pressad vitlök, rosmarin. timjan och citronskal.
11. Lägg på lock och bräsera 40-50 minuter eller tills köttet är mört och nästan släpper benet.
12. Ossobuco kan serveras direkt från pannan men blir godare om den får stå till nästa dag. Värm på nytt och servera. (Kyl den snabbt om den ska sparas.)
13. Bjud Ossobuco med kokt ris, Risibisi eller Saffransris, blandat med små ärter och röda paprikatärningar.


Kommenterar för receptet "Ossobuco"





(kommer inte att synas)