| 2 dl | Mjölk |
| 150 g | Ost |
| 100 g | Smör |
| 3 dl | Vetemjöl |
| 3 st | Ägg |
| 1 dl | Vatten |
| 1 krm | Salt |
| 1 dl | Grädde |
| 1 krm | Svartpeppar |
| 0.25 krm | Muskotnöt riven |
| 100 g | Skinka rökt |
1. Blanda snabbt mjölet, matfettet delat delat i småbitar och vattnet till en smidig men inte kladdig deg.
2. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i kylskåpet 30-60 minuter.
3. Kavla ut degen till en rund platta, något större än pajformen, 24-26 cm i diameter.
4. Tryck ner degen i pajformen så att den täcker botten och kanterna.
5. Nagga lätt degen med en gaffel.
6. Lägg en aluminiumfolieremsa utefter kanten så sjunker inte pajkanten ner under förgräddningen.
7. Förgrädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 10-15 minuter.
8. Lossa folieremsan.
9. Lägg skinkan fint strimlad i pajskalet.
10. Vispa samman äggen, mjölken och grädden.
11. Riv osten och blanda i den.
12. Salta och peppra
13. Häll äggstanningen i pajskalet.
14. Sätt in pajen i ugnen och låt grädda ytterligare 20-35 minuter eller tills äggstanningen stelnat och fått färg.
15. Servera pajen varm med blandad sallad.