12 dl | Mjölk |
500 g | Smör |
12 dl | Vetemjöl |
16 st | Ägg |
10 msk | Vatten |
1.4 tsk | Salt |
4 krm | Paprikapulver |
2 krm | Svartpeppar |
8 dl | Ost riven |
1. Hacka smör ihop med mjölet, ta undan lite smör för utbakningen.
2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Degen går utmärkt att göra i en matberedare. Hacka då hastigt samman ingredienserna.
4. Låt degen ligga insvept i plastfolie i kylskåp ca 30 min.
5. Smörj små pastejformar av aluminium.
6. Kavla ut degen tunt på lätt mjölat bakbord.
7. Ta ut runda kakor med ett mått som är något större än formarna.
8. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen (ägg, mjölk, riven ost, paprikapulver, salt och svartpeppar.).
9. Fyll formarna till 3/4.
10. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C 25-30 min.
11. Låt formarna svalna något. Lossa pastejerna med hjälp av kniv. Stjälp försiktigt upp dem.
12. Servera pastejerna nygräddade. Eller värm i svag ugnsvärme några minuter innen.
13. Pastejerna går bra att frysas.