Ostsoppa

Ostsoppa recept
1.5 msk Gräslök
1 st Gul lök
0.25 st Gurka
250 g Musslor
0.75 st Paprika röd
1 msk Parmesanost
2.5 st Rädisa
100 g Räkor
2 msk Smör
2 msk Vetemjöl
0.5 krm Paprikapulver
1 dl Vitt vin
3.5 dl Grönsaksbuljong
1 st Äggulor
0.5 st Blomkålshuvud
1 krm Muskotnöt riven

1. Skala, riv och fräs löken i en gryta med smör.
2. Strö över mjölet och späd med mjölken. Rör om till soppan är jämn och slät.
3. Späd med buljongen och vinet. Låt sjuda sakta 3-5 min.
4. Rör ut äggulorna i grädden och häll ner redningen under vispning i soppan. Sjud upp på nytt.
5. Vispa i osten och parmesanosten och låt den sakta smälta.
6. Smaka av soppan med salt, paprikapulver och muskonöt.
7. Strö över garneringen (skivade rädisor och finklippt gräslök) strax innan soppan ska serveras.
8. Bjud soppan med tillbehören, räkor, musslor, paprika, skivad gurka och blomkålsklyftor, och ett vitt bröd att bryta till.


Kommenterar för receptet "Ostsoppa"





(kommer inte att synas)