250 g | Champinjoner |
2 dl | Crème fraiche |
550 g | Oxfilé |
300 g | Squash |
400 g | Tomat |
0.5 tsk | Salt |
1 st | Lagerblad |
2 st | Vitlöksklyfta |
0.75 tsk | Timjan |
0.75 krm | Kajennpeppar |
0.75 tsk | Rosmarin |
1. Putsa, förbered och bryn köttet som Helstekt oxfilé.
2. Lägg det brynta köttet i en ugnssäker form med kant.
3. Skölj och ansa squashen.
4. Skär den i tjocka skivor och lägg dem runt köttet.
5. Placera tomaterna i formen tillsammans med tvättade och ansade champinjoner och vitlöken skalad och skuren i tunna strimlor.
6. Salta och krydda med kajennpeppar.
7. Smula timjan och rosmarin över och lägg i lagerblad.
8. Blanda i créme fraiche tunn med en gaffel och häll den över grönsaksblandningen.
9. Stall formen på nedre falsen i ugnen i 200°C och stek köttet färdigt i ungefär 30 minuter, 60-65°C innertemperatur om köttermometer används.
10. Låt köttet vila övertäckt ungefär 15 minuter.
11. Skär det i centimetertjocka skivor och lägg tillbaka det på grönsakerna.
12. Bjud rätten med kokt eller råstekt potatis, ris eller färsk pasta.