550 g | Skinka |
2 msk | Smör |
2 msk | Vetemjöl |
1 tsk | Paprikapulver |
3 dl | Grädde |
1 tsk | Citronsaft |
0.5 dl | Persilja hackad |
4 st | Citronskiva |
1. Putsa och bulta ut köttet lätt med handen, 0.5-1 centimeter tjockt. Torka av det med hushållspapper.
2. Vänd köttskivorna i vetemjöl kryddat med paprikapulver och lite salt. Låt ytan torka något.
3. Stek köttskivorna i lätt brynt smör i medelvarm stekpanna, 2-3 minuter på varje sida.
4. Kontrollera att de är genomstekta genom att snitta i ena sidan med en vass kniv.
5. Lägg upp schnitzlarna på varmt serveringsfat och håll dem varma.
5. Ta bort överflödigt fett.
6. Häll grädde i stekpannan och krydda under vispning med paprikapulver.
7. Koka ihop grädden till lagom tjock sås.
8. Smaka av med citron och eventuellt salt. Rör i persilja.
9. Häll såsen över schnitzlarna.
10. Garnera med citronskivor, ena halvan överpudrad med paprikapulver och den andra halvan grön av hackad persilja.
11. Servera med kokt potatis, stekt potatis eller Rösti och en blandad sallad.