1.5 st | Paprika gul |
1.5 st | Paprika röd |
2 krm | Svartpeppar |
0.5 dl | Olja |
2 msk | Vitvinsvinäger |
1.5 st | Paprika orange |
1 tsk | Gourmetsalt |
1. Skölj, halvera och kärna ur paprikorna.
2. Lägg paprikorna med den kupade sidan uppåt på en plåt.
3. Rosta paprikorna mitt i ugnen i 250°C, ca 15 minuter tills skalet börjar bubbla sig och bli svart.
4. Låt paprikorna svalna.
5. Dra bort skalet och skär paprikorna i ca 2 cm breda strimlor.
6. Lägg strimlorna på ett fat.
7. Rör ihop vinäger, olja, salt och peppar.
8. Skeda dressingen över paprikan.
9. Låt stå kallt ca 1 timme.
10. Servera de marinerade paprikastrimlorna till stekt kött, t ex rostbiff eller kyckling.