3 st | Gul lök |
2 msk | Olivolja |
4 st | Paprika grön |
1 st | Paprika röd |
4 st | Tomat |
2 st | Vitlöksklyfta |
1 dl | Grönsaksbuljong |
4 st | Ägg löskokt |
1. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva löken.
2. Fräs paprika och lök i olivoljan några minuter i en traktörpanna.
3. Skålla, skala och skär tomaterna i stora bitar. Blanda ner dem i grytan.
4. Tillsätt den skalade och krossade vitlöken och tillsätt salt och peppar efter egen smak.
5. Späd med vatten eller buljong och låt grytan koka under lock på svag värme ungefär 20 minuter.
6. Skölj, kärna ur och tärna den röda paprikan. Blanda ner den i grytan.
7. Skala äggen och tryck försiktigt ner dem bland grönsakerna.
8. Strö över hackad persilja och servera bröd till.