1 msk | Brun farin |
800 g | Färskpotatis |
1 st | Gul lök |
1.5 dl | Vatten |
1 tsk | Salt |
2 st | Vitlöksklyfta |
1 krm | Svartpeppar |
2 msk | Kapris |
2 msk | Olja |
0.5 dl | Bladpersilja |
20 st | Oliver |
500 g | Passerade tomater |
1. Skala eller skrapa och halvera eventuellt större potatisar.
2. Skala och hacka lök och vitlök fint.
3. Fräs löken i en traktörpanna med olja.
4. Tillsätt tomater, vatten, farin, salt och peppar.
5. Låt koka upp och lägg i potatisen.
6. Låt puttra under lock ungefär 15 minuter tills potatisen är mjuk.
7. Strö över kapris, oliver och persilja.
8. Servera som ensamrätt med en klick gräddfil och bröd eller om tillbehör till fisk, kött eller fågel.