1 st | Apelsinskal |
1 msk | Honung |
2 msk | Smör |
3 st | Äpple |
2.5 tsk | Salt |
2 krm | Svartpeppar |
0.5 st | Röd chili |
2 tsk | Vinäger |
1 msk | Olja |
1 st | Rödlök |
1 st | Apelsinsaft |
12 st | Rådjurskotlett |
1. Skölj, kärna ur och tärna äpplena.
2. Skala och hacka rödlöken.
3. Skölj, kärna ur och hacka chilipepparn.
4. Blanda samman äpplen, rödlök, chili, skal och saft av apelsin, olja, vinäger, honung.
5. Smaka av med salt ungefär hälften av saltet.
6. Låt stå en stund i kyl före serveringen.
7. Smält smöret i en stekpanna.
8. När det är ljusgult och slutat skumma läggs kotletterna i och stek ca 2 minuter/sida.
9. Servera med klyftpotatis och äppelsalsa.