1 st | Morot |
2 st | Ägg |
0.25 krm | Paprikapulver |
2 msk | Vispgrädde |
1 st | Zucchini |
1. Skala zucchinin med en potatisskalare, spara skalen. Skala moroten.
2. Skär zucchinin i 0.5 cm tjocka skivor.
3. Strö över lite salt och låt skivorna ligga 10 minuter.
4. Skölj av saltet och torka av skivorna.
5. Skär morötterna med en potatisskalare i tunna långa skivor.
6. Skär zucchiniskal och morotsskivor i jämnstora bitar, lika långa som timbalformarna är höga.
7. Lägg bitarna i en kastrull med kallt lättsaltat vatten.
8. Koka upp och sjud ungefär 3 minuter.
9. Spola grönsaksstrimlorna i kallt vatten och torka på en handduk.
10. Smörj timbalformar och klä dem på insidan med omväxlande morots- och zucchinistrimlor.
11. Mixa zucchinin i matberedare, mixer eller med mixerstav och blanda med ägg och grädde.
12. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
13. Fyll timbalformarna till ¾ med smeten.
14. Ställ i vattenbad.
15. Lägg ett smörgåspapper över.
16. Grädda mitt i ugnen i 225°C ungefär 20 minuter.
17. Lossa försiktigt runt kanten med en kniv så att grönsaksstrimlorna följer med när timbalerna stjälps upp.
18. Servera dem genast till t.ex. stekt kyckling eller annan fågel.