1 st | Paprika gul |
1 st | Paprika röd |
0.5 dl | Persilja |
1 st | Squash |
8 st | Tomat |
1 st | Lagerblad |
1 st | Vitlöksklyfta |
1 msk | Citronsaft |
3.5 msk | Olja |
1. Skölj och skär squashen i tärningar.
2. Skölj, kärna ur och tärna paprikan.
3. Doppa tomaterna i kokande vatten och dra av skalet. Skär tomaterna i bitar.
4. Hetta upp oljan i en stor panna eller gryta.
5. Lägg i grönsakerna och pressa över vitlöken.
6. Fräs några minuter. Lägg i lagerblad.
7. Sänk värmen och låt grönsakerna koka utan lock ungefär 20 minuter.
8. Tillsätt citronsaften och den hackade persiljan.
9. Smaksätt med salt och peppar.
10. Servera ratatouille som ensamrätt till kokt ris eller pasta eller till stekta kötträtter.