0.8 st | Gul lök |
0.8 st | Paprika röd |
80 g | Smör |
160 g | Squash |
2.4 dl | Vetemjöl |
2 msk | Vatten |
0.8 krm | Salt |
0.4 dl | Tomatpuré |
0.8 krm | Svartpeppar |
0.8 tsk | Timjan |
2.4 dl | Ost riven |
0.8 msk | Olja |
1. Hacka samman mjöl, salt och smöret skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare.
2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Låt degen vila inlindad i plastfolie i kylskåpet ungefär 30 minuter.
4. Gör under tiden fyllningen.
5. Skala och hacka löken fint.
6. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små tärningar.
7. Skölj och skär squashen i små tärningar.
8. Fräs lök, paprika och squash i en stekpanna med olja. Tillsätt tomatpuré, vatten och kryddor.
9. Låt puttra utan lock ungefär 10 minuter tills den mesta vätskan kokat in. Låt röran svalna.
10. Tryck eller kavla ut degen till en rundel, ungefär 25 cm i diameter, direkt på bakpappersklädd plåt.
11. Gör en liten kant runt om av degen.
12. Nagga bottnen med en gaffel.
13. Förgrädda mitt i ugnen i 225°C, ungefär 10 minuter.
14. Fördela grönsaksröran på tarten och strö över osten.
15. Grädda ytterligare mitt i ugnen i 225°C, 10-15 minuter.
16. Servera ratatouilletarten ljummen med sallad.