2.5 st | Morot |
1 st | Purjolök |
1 msk | Smör |
2 msk | Vetemjöl |
1 dl | Grädde |
1 st | Äggulor |
1 l | Fiskbuljong |
400 g | Fiskfilé |
1. Skär fisken i stora tärningar, skär filéerna i mindre bitar.
2. Skala och ansa morötterna och purjolöken, skär i mindre bitar.
3. Fräs rotfrukterna i en gryta med smör, strö över mjölet under omrörning.
4. Häll i buljongen och koka tills morötterna blir mjuka under lock.
5. Tillsätt fisken och sjud soppan 5-8 min under lock.
6. Ta kastrullen från värmen och rör eventuellt i grädden, blandad med ägggulan.
7. Strö i rikligt med persilja eller dill.
Hanna
2013-11-13 13:43
Jätte enkelt och bra recept på redd fisksoppa!