2 msk | Dill |
2 st | Krabba |
2 msk | Smör |
4 tsk | Vetemjöl |
2 tsk | Tomatpuré |
10 dl | Fiskbuljong |
2 st | Franskbröd |
1.2 dl | Vispgrädde |
1. Rensa krabban, ta vara på köttet från klorna, spar detta till garnering i soppan liksom själva sköldköttet.
2. Lägg hälften av smöret i en gryta, tillsätt krabbkrosset, det vita brödet och buljongen.
3. Låt detta sjuda på svag värme ca 40 min. Sila.
4. Rör samman resten av smöret och mjölet till en smidag pasta.
5. Tillsätt pastan i buljongen och låt koka några minuter.
6. Smaksätt med tomatpuré, salt, peppar och eventuellet konjak och lite vitt vin.
7. Koka ihop grädden till hälften i en kastrull och tillsätt den.
8. Ser soppan blek ut kan man färgsätta den med lite soja.
9. Fördela krabbköttet i djupa tallrikar strax innan soppan ska serveras.
10. Häll på soppa och strö i dillen.