Redd viltsoppa

Redd viltsoppa recept
1 l Köttbuljong
2 st Morot
2 st Potatis
1 st Purjolök
1 st Rotselleri
2 msk Smör
1.5 msk Vetemjöl
200 g Vitkål
250 g Älgskav
2 dl Grädde

1. Tina köttet om det är fryst.
2. Skär i strimlor.
3. Skala, skölj och ansa grönsakerna och rotfrukterna.
4. Finstrimla purjolöken.
5. Skiva morötterna.
6. Strimla vitkålen, sellerin och potatisen.
7. Fräs allting tillsammans i en gryta.
8. Tillsätt köttet.
9. Häll på buljongen och låt soppan sjuda 15-20 minuter.
10. Rör ut mjölet med lite av grädden.
11. Rör ner redningen och resten av grädden.
12. Koka ytterligare 5 minuter.
13. Smaksätt soppan med salt, peppar och koriander.


Kommenterar för receptet "Redd viltsoppa"





(kommer inte att synas)