1 l | Köttbuljong |
2 st | Morot |
2 st | Potatis |
1 st | Purjolök |
1 st | Rotselleri |
2 msk | Smör |
1.5 msk | Vetemjöl |
200 g | Vitkål |
250 g | Älgskav |
2 dl | Grädde |
1. Tina köttet om det är fryst.
2. Skär i strimlor.
3. Skala, skölj och ansa grönsakerna och rotfrukterna.
4. Finstrimla purjolöken.
5. Skiva morötterna.
6. Strimla vitkålen, sellerin och potatisen.
7. Fräs allting tillsammans i en gryta.
8. Tillsätt köttet.
9. Häll på buljongen och låt soppan sjuda 15-20 minuter.
10. Rör ut mjölet med lite av grädden.
11. Rör ner redningen och resten av grädden.
12. Koka ytterligare 5 minuter.
13. Smaksätt soppan med salt, peppar och koriander.