1 msk | Brun farin |
1.5 st | Purjolök |
150 g | Rotselleri |
500 g | Torskfilé |
6 dl | Vatten |
1.5 tsk | Salt |
0.5 dl | Tomatpuré |
1 st | Röd chili |
500 g | Krossade tomater |
1. Skala och skär rotsellerin i tunna strimlor.
2. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
3. Skölj, kärna ur och strimla chilin.
4. Koka upp krossade tomater, vatten och tomatpuré i en gryta.
5. Tillsätt selleri, purjo och chili.
6. Låt koka ca 10 min under lock.
7. Smaka av med farn och salt.
8. Skär torsken i bitar och lägg fisken i grytan.
9. Låt koka i 5 min till.
10. Tillsätt hackad dill efter behag och servera soppan med bröd och ost.