1 st | Gul lök |
0.5 kg | Rödbeta |
2 msk | Socker |
1 dl | Vatten |
1 krm | Salt |
0.25 krm | Vitpeppar |
2 msk | Ättiksprit |
1. Skölj och borsta rödbetorna.
2. Koka dem mjuka i vatten i en kastrull, ca 20 minuter för späda och 50 minuter för äldre rödbetor.
3. Skala och finhacka löken.
4. Rör ihop alla ingredienserna till lagen och lägg i några isbitar.
5. Lägg i lökhacket och ställ det övertäckt i kylskåp någon timme.
6. Skala rödhetorna under rinnande kallt vatten. Riv rödhetorna på grövsta sidan på rivjärnet eller på matberedarens rivskiva.
7. Blanda rödbetsrivet med lökhacket och låt stå kallt ytterligare en timme.
8. Salladen är god till t.ex. sjömansbiff eller till andra kött- och korvrätter.