Rödvinssås

Rödvinssås recept
2 tsk Rödvinbärsgelé
1 msk Smör
1 msk Vatten
1 st Lagerblad
1 st Vitlöksklyfta
5 st Svartpeppar
1 krm Timjan
1 st Schalottenlök
1 msk Arrowrot
1.5 dl Ljus buljong
5 st Rosépeppar
2 dl Rödvin

1. Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken.
2. Fräs löken mjuk i smör i en kastrull.
3. Häll på buljong och hälften av rödvinet.
4. Tillsätt timjan, krossade pepparkorn och lagerblad.
5. Koka ihop på kraftig värme tills hälften av vätskan återstår.
6. Sila.
7. Häll på resten av rödvinet och låt koka upp.
8. Rör ner vinbärsgelé för att runda av smaken lite och krydda med salt och peppar.
9. Blanda arrowrot med kallt vatten.
10. Häll ned redningen i kastrullen under omrörning.
11. Koka upp såsen på nytt och håll den varm utan att den kokar mer.
12. Smaka av.


Kommenterar för receptet "Rödvinssås"





(kommer inte att synas)