| 1 msk | Honung |
| 0.5 dl | Olivolja |
| 200 g | Rucolasallat |
| 2 krm | Svartpeppar |
| 1 st | Silverlök |
| 16 st | Körsbärstomat |
| 8 st | Soltorkad tomat |
| 2 msk | Balsamvinäger |
| 30 g | Pinjenötter |
1. Skala och skiva silverlöken tunt.
2. Skölj och halvera körsbärstomaterna.
3. Strimla de marinerade tomaterna.
4. Blanda olja, vinäger, honung, salt och peppar i en skål.
5. Vänd i lök och de båda tomatsorterna.
6. Låt stå ca 20 minuter.
7. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna. Låt kallna.
8. Skölj och fördela rucolasallaten på tallrikar.
9. Lägg på tomat- och löksalladen och strössla på pinjenötterna.
10. Servera salladen med sprödvarmt bröd.