500 g | Lax |
1 st | Morot |
1 st | Persilja |
1 st | Purjolök |
50 g | Rotselleri |
0.5 st | Saltgurka |
2 msk | Smör |
1 st | Lagerblad |
2 msk | Tomatpuré |
1 st | Vitlöksklyfta |
1.25 l | Fiskbuljong |
2 krm | Timjan |
2 msk | Kapris |
1. Tina lax om fryst.
2. Ansa, skala och finstrimla purjolök, selleri och morot.
3. Fräs rotfrukterna i en gryta med smör.
4. Späd med buljong.
5. Tillsätt krossad vitlöksklyfta, tomatpuré, några persiljekvistar, lagerblad och stött timjan.
6. Koka under lock ca 10 min.
7. Rensa laxen från ben och skinn.
8. Skär laxkött i stora tärningar.
9. Ta upp persiljekvistarna och lagerbladet ur buljongen.
10. Tillsätt laxbitar och sjud soppan ytterligare 5 min.
11. Tillsätt hackad och skivad persijla och gurka.
12. Blande ner detta och kaprisen i soppan.
13. Tilsätt salt och peppar efter behag.
14. Servera soppan med gärddfil eller crème fraiche.