Sallad Niçoise

Sallad Niçoise recept
2.5 st Potatis
4 st Tomat
1 msk Kapris
250 g Haricots verts
8 st Sardellfiléer
8 st Oliver

1. Ansa haricots verts och skala potatisen.
2. Koka var för sig i lättsaltat vatten i en kastrull.
3. Kyl bönorna i kallt vatten. Låt potatisen rinna av och kallna.
4. Skålla och skala tomaterna och skär i skivor.
5. Lägg dem i en ring på ett serveringsfat.
6. Skiva potarisen och dela bönorna i mindre delar.
7. Lägg alltsammans i mitten på serveringsfatet.
8. Lägg sardellfiléerna över potatisen och strö oliver och kapris över salladen.
9. Smaksätt vinägrett med smulad körvel och dragon och häll över salladen.
10. Servera som entré- eller lunchrätt.


Kommenterar för receptet "Sallad Niçoise"





(kommer inte att synas)