0.8 st | Gul lök |
1.6 st | Persilja |
0.2 st | Purjolök |
1.6 st | Tomat |
2.4 dl | Vita bönor |
0.4 msk | Salt |
1.6 st | Lagerblad |
1.6 st | Vitlöksklyfta |
1.6 st | Timjan |
3.2 st | Svartpepparkorn |
0.8 msk | Olja |
4.8 st | Nejlikor |
0.4 dl | Fransk dressing |
1. Skölj bönorna och lägg dem i ett bad med kallt vatten i 8-10 timmar.
2. Häll bort blötläggningsvattnet och lägg bönorna i en gryta.
3. Häll på nytt vatten så att det täcker.
4. Skala löken och stick i nejlikorna.
5. Lägg ner löken i grytan.
6. Bind ihop purjolök, persilja, timjan och lagerblad till en kryddbukett och lägg ner i grytan.
7. Skala vitlöksklyftorna och lägg i tillsammans med svartpeppar, salt och olja.
8. Sjud allt under lock på svag värme 30-60 minuter beroende på bönornas storlek.
9. Ta upp vitlöken och kryddbuketten.
10. Häll av spadet och låt bönorna kallna.
11. Skölj och skär tomaterna i tärningar.
12. Blanda med bönorna och häll över dressing.
13. Låt salladen stå ett par timmar. Rör om ett par gånger.