Sallad provencale

Sallad provencale recept
2 st Gul lök
2 st Isbergssallad
2 st Morot
1 st Purjolök
0.5 tsk Örtsalt
1 l Vatten
1 st Vitlöksklyfta
1.5 msk Timjan
400 g Krossade tomater
2 msk Olja
1 st Grönsaksbuljongtärning

1. Börja med såsen (gullök, purjolök, morot, olja, vitlök, krossade tomater, örtsalt och timjan).
2. Skala och skiva lök, purjolök och morötter.
3. Fräs alltsammans i en kastrull med olja.
4. Pressa ner vitlöken och häll i de krossade tomaterna.
5. Krydda och låt såsen sjuda under lock ca 15 minuter.
6. Skölj sallaten och skär i klyftor.
7. Lägg i kokande, lättsaltat vatten eller buljong i en kastrull och låt koka ca 8 minuter.
8. Ta upp salladen och låt rinna av väl.
9. Servera den genast med såsen och strö över rikligt med hackad färsk timjan.
10. Bjud brytbröd till.


Kommenterar för receptet "Sallad provencale"





(kommer inte att synas)