500 g | Potatis |
5 st | Rödbeta |
7 st | Valnötter |
1 msk | Vatten |
1 msk | Rödvinsvinäger |
3 msk | Valnötsolja |
0.5 tsk | Fransk senap |
0.5 st | Färsk ingefära |
1. Borsta rödbetor och potatis.
2. Koka mjuka var för sig i varsin kastrull med lättsaltat vatten.
3. Spola rödbetorna i kallt vatten.
4. Skala och skiva dem. Skala och skiva potatisen. Skala ingefäran och strimla fint.
5. Blanda ingredienserna till dressingen (rödvinsvinäger, fransk senap, valnötsolja, vatten, salt och peppar).
6. Varva rödbets- och potatisskivor i en ring på tallrikar.
7. Skeda över dressing och strö på ingefäran.
8. Garnera med kryddgrönt och valnötter.
9. Servera salladen som entrérätt eller som tillbehör till kött- eller fågelrätter.