1 dl | Majonnäs |
150 g | Rotselleri |
2 st | Äpple |
1 dl | Vispgrädde |
2 tsk | Citronsaft |
0.5 st | Grönsallat |
8 st | Valnötskärna |
1. Skala rotsellerin och skär i skivor.
2. Förväll i lättsaltat vatten i en kastrull och kyl snabbt i isvatten.
3. Tärna rotsellerin.
4. Skala, kärna ur och finhacka äpplet.
5. Hacka valnötterna.
6. Vispa grädden och blanda med majonnäsen till såsen.
7. Smaksärt med citronsaft, salt och peppar.
8. Blanda ner selleri, äpple och nötter i såsen.
9. Skölj sallatsbladen, låt rinna av väl och lägg upp på ett fat eller i en skål.
10. Lägg Waldorfsalladen ovanpå.
11. Salladen är god till kalla rätter av kött, fågel och kokt tunga.