550 g | Kalvinnanlår |
1.5 msk | Smör |
0.5 tsk | Socker |
2 msk | Vetemjöl |
1 st | Vitlöksklyfta |
1 dl | Grönsaksbuljong |
2 st | Schalottenlök |
10 g | Skinka rökt |
4 st | Färsk salvia blad |
1 msk | Kinesisk soja |
1 dl | Rött vin |
1. Be i butiken att få köttet utbankat eller lägg skivorna i en plastpåse och banka ut dem med handen eller en kastrull, 0.5 centimeter tjocka. Torka dem torra med hushållspapper.
2. Salta och peppra.
3. Lägg den rökta skinkan ovanpå schnitzeln.
4. Lägg på salviablad eller torkad söndersmulad salvia. Fäst med tandpetare.
5. Stek köttet i smör i en medelvarm stekpanna 2-3 minuter på varje sida.
6. Ta upp köttet och håll det varmt.
7. Torka ur pannan och lägg i nytt smör.
8. Fräs hackad schalottenlök, pressad vitlök och finhackad persilja någon minut.
9. Strö över mjölet och späd med buljong, vin och soja.
10. Sjud skysåsen några minuter och krydda den med socker, salt och peppar.
11. Lägg upp köttet på varmt fat.
12. Häll lite av skysåsen över och servera resten i en skål bredvid. Bjud kokt ris och ärter till.