Sambalwok

Sambalwok recept
1 msk Honung
1.5 dl Kokosmjölk
0.5 dl Köttbuljong
1 st Lime
1 st Paprika gul
1 st Paprika röd
0.5 msk Sesamolja
0.5 tsk Salt
2 msk Sherry
1 msk Olja
1 st Rödlök
0.5 msk Balsamvinäger
300 g Zucchini
2 msk Japansk soja
2 tsk Sambal oelek
0.5 msk Färsk ingefära
450 g Nötkött benfritt
250 g Äggnudlar

1. Tillaga nudlarna enligt förpackningens anvisning. Låt rinna av väl.
2. Skär köttet i strimlor.
3. Skölj och skär zucchini i halvmånar.
4. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
5. Fräs kött och grönsaker i en wok eller stor stekpanna med olja.
6. Blanda buljong, soja, sherry, balsamvinäger, honung och sambal oelek. Låt puttra några minuter.
7. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor.
8. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
9. Varva nudlar och rödlök i en skål och häll dressingen över.
10. Servera sesamwoken med nudelsalladen.


Kommenterar för receptet "Sambalwok"





(kommer inte att synas)