| 1.5 msk | Senap |
| 100 g | Smör |
| 0.75 dl | Vetemjöl |
| 0.75 dl | Grädde |
| 5 st | Äggulor |
| 9 dl | Fiskbuljong |
| 3 msk | Citronsaft |
1. Ta ut större mängden smör så det värms till rumstemperatur.
2. Smält den mindre mängden smör i en kastrull.
3. Rör ner mjölet.
4. Späd med buljong under omrörning.
5. Låt såsen koka några minuter.
6. Ställ sedan kastrullen i kokande vattenbad.
7. Blanda grädden, citronsaften, senapen och äggulorna i en skål.
8. Vispa ner blandningen i buljongsåsen.
9. Vispa kraftigt tills såsen tjocknat.
10. Rör den stora mängden smör smidig och vispa ner klickvis i såsen.
11. Servera smörsåsen så snart som möjligt, den kan skära sig om den står för länge före serveringen.