550 g | Skinka |
2 msk | Smör |
1.25 dl | Vetemjöl |
2 st | Ägg |
2 msk | Vatten |
1.25 dl | Ströbröd |
200 g | Schwerizerost |
100 g | Skinka kokt |
1. Putsa och bulta ut köttskivorna så att de blir mycket tunna eller be att få dem bultade i butiken, 0.5-1 centimeter tjocka. Torka dem torra med hushållspapper.
2. Lägg ut halva antalet plant på en skärbräda.
3. Lägg hälften av osten ovanpå. Täck med skinkskivor och resten av osten.
4. Vispa upp ägg och vatten, och pensla ytterkanten.
5. Täck med resterande köttskivor och tryck till kanterna mycket noga så att ingen fyllning syns.
6. Vänd schnitzlarna först i vetemjöl kryddat med salt och peppar, sedan i äggblandningen och till sist i ströbröd.
7. Tryck till kanterna noga och lägg dem att torka till (kan ligga flera timmar). Fäst eventuellt med tandpetare.
8. Stek dem i smör i medelvarm stekpanna, 1-2 i taget, 6-8 minuter på varje sida.
9. Var försiktig med värmen.
10. Lägg dem på varmt fat och håll dem varma.
11. Servera med kokt potatis, Rösti eller bara en grön krispig sallad.
Lars
2013-11-12 20:41
Schweizerschnitzel är en av mina favoriträtter, blir alltid lika gott varje gång oavsett recept.