1 st | Aubergine |
3 msk | Olivolja |
6 st | Potatis |
1 st | Purjolök |
1 st | Squash |
4 st | Tomat |
1 tsk | Salt |
4 st | Selleri |
14 st | Basilikablad |
1. Skölj auberginen och skär i centimeter tjocka skivor.
2. Strö över salt och låt skivorna ligga ungefär 30 minuter.
3. Skölj squashen och skär i skivor. Skala och skiva potatisen.
4. Skölj och strimla stjälksellerin.
5. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
6. Skålla. skala och finhacka tomaterna.
7. Skölj aubergineskivorna i kallt vatten och torka av med hushållspapper.
8. Hetta upp hälften av olivoljan i en stor gryta.
9. Lägg i aubergine, squash och selleri.
10. Fräs grönsakerna under omrörning 2-3 minuter. Ta upp dem.
11. Värm resten av oljan och lägg i potatisen.
12. Låt fräsa under omrörning ca 5 minuter.
13. Lägg i purjolöken och fräs ytterligare ett par minuter.
14. Tillsätt de hackade tomaterna. Sänk värmen och Låt grönsakerna koka under lock ungefär 10 minuter.
15. Lägg i de frästa grönsakerna och koka ytterligare 6-8 minuter under lock.
16. Tillsätt salt och peppar efter egen smak och rör i finhackade basilikablad.