Självrimmad skinka

Självrimmad skinka recept
2 msk Socker
5 l Vatten
4 msk Salt
0.5 msk Salpeter
900 g Grovt salt

1. Dag 1: Rör samman de torra ingredienserna och gnid in skinkan mycket väl.
2. Till mycket stor skinka, 7-8 kg, gör eventuellt dubbel sats.
3. Lägg skinkan svalt och lätt övertäckt i ett stort förvaringskärl av glas, porslin, plast eller rostfritt.
4. Rör ihop ingredienserna till laken i en kastrull och låt det koka upp och koka några minuter.
5. Ta kastrullen från värmen. Skumma den heta laken väl när ytan slutat att bubbla. Låt den svalna.
6. Dag 2: Häll kall lake över skinkan så att den täcker.
7. Förvara skinkan kallt. Vänd den med jämna mellanrum under förvaringen. Använd rena redskap, ej händerna.
8. Låt skinkan rimma 14-20 dagar. Byt mot ny lake om den ser grumlig ut efter en tid.
9. Skinkan bör vattenläggas 2-6 rimmar beroende på hur den ska tillagas. Den kan frysas 2-3 månader.


Kommenterar för receptet "Självrimmad skinka"





(kommer inte att synas)