Skaldjursbuljong

Skaldjursbuljong recept
10 tsk Smör
6 l Vatten
2000 g Skal från skaldjur
6 st Schalottenlök

1. Skölj skalen i kallt vatten så en del av saltet försvinner.
2. Fräs smöret i en storgrytan.
3. Tillsätt lök och skaldjursskalen.
4. Låt fråsa under omrörning 5-10 min.
5. Skalen ska vara glansiga men inte få någon färg.
6. Häll på så mycket vatten att skalen precis blir täckta.
7. Koka upp på svag värme och låt sjuda ca 15 min.
8. Sila ifrån skalen.
9. Kyl buljongen i kallt vatten om den inte ska användas direkt. Häll upp den försiktigt så att den grumliga botten satsen inte följer med.
Vattnet kan bytas ut mot fuskbuljong eller vitt vin.


Kommenterar för receptet "Skaldjursbuljong"





(kommer inte att synas)