1 st | Gul lök |
1.2 l | Köttbuljong |
2 st | Morot |
4 st | Potatis |
600 g | Vitkål |
1 st | Lagerblad |
5 st | Kryddpepparkorn |
200 g | Sidfläsk rimmat |
1. Skär sidfläsket i små tärningar. Skölj och strimla vitkålen, går bra i matbredare.
2. Skala morötter och potatis, skär i skivor och bitar, skala och hacka löken.
3. Koka upp buljongen i en gryta.
4. Tillsätt fläsket eller fläskbenen. (Låt fläskbenen koka 20-30 min innan kålen och de övriga ingredienserna tillsätts.)
5. Bland i grönsakerna och kryddorna.
6. Koka under lock tills alltsammans är mjukt eller ca 20 min.
7. Skär loss köttet från fläskbenen innan soppan serveras.
8. Strö över rikligt mer persilja.
9. Bjud skånsk senap och lantbröd till.