Skärgårsgryta

Skärgårsgryta recept
95 g Champinjoner
1 msk Dill
100 g Gröna bönor
3 dl Mineralvatten
1 st Morot
115 g Musslor
0 st Paprika grön
0 st Paprika röd
2 tsk Persilja
0 st Purjolök
300 g Torskfilé
1 krm Salt
4 st Vitpepparkorn
1 st Fiskbuljongtärning
3 st Svartpepparkorn
0 g Saffran

1. Skölj, skala och ansa alla grönsaker.
2. Skär i bitar
3. Koka upp buljongtärningen och vatten med saffran och pepparkorn.
4. Lägg i morot, purjolök och paprika, koka ca 10 minuter.
5. Lägg i fisken skuren i bitar, tillsätt champinjoner och bönor.
6. Koka i 5-7 minuter tills fisken är vit och ogenomskinlig.
7. Lägg i musslorna och låt grytan bli genomvarm.
8. Salta.
9. Klipp persilja och dill och lägg i grytan.
Servera baguette eller annat bröd till grytan.


Kommenterar för receptet "Skärgårsgryta"





(kommer inte att synas)