Skinka i gräslökssås

Skinka i gräslökssås recept
1 dl Crème fraiche
1 msk Smör
1 msk Vetemjöl
2 dl Grönsaksbuljong
1.5 msk Fransk senap
1 dl Gräslök hackad
3 st Selleristjälk
400 g Skinka benfri

1. Skär köttet i centimeterbreda strimlor.
2. Skölj och strimla sellerin.
3. Hetta upp en stekpanna med smör.
4. Bryn köttet, eventuellt i omgångar, så att det får fin färg utan att brännas.
5. Lägg kött och selleri i en liten gryta eller traktörpanna.
6. Rör i senap och strö över mjöl.
7. Späd med buljong och koka några minuter.
8. Rör i crème fraiche och det mesta av gräslöken.
9. Koka sakta under lock 15 minuter. Smaka av.
10. Servera med kokt potatis, ris eller pasta och en sallad.


Kommenterar för receptet "Skinka i gräslökssås"





(kommer inte att synas)