1 dl | Crème fraiche |
1 msk | Smör |
1 msk | Vetemjöl |
2 dl | Grönsaksbuljong |
1.5 msk | Fransk senap |
1 dl | Gräslök hackad |
3 st | Selleristjälk |
400 g | Skinka benfri |
1. Skär köttet i centimeterbreda strimlor.
2. Skölj och strimla sellerin.
3. Hetta upp en stekpanna med smör.
4. Bryn köttet, eventuellt i omgångar, så att det får fin färg utan att brännas.
5. Lägg kött och selleri i en liten gryta eller traktörpanna.
6. Rör i senap och strö över mjöl.
7. Späd med buljong och koka några minuter.
8. Rör i crème fraiche och det mesta av gräslöken.
9. Koka sakta under lock 15 minuter. Smaka av.
10. Servera med kokt potatis, ris eller pasta och en sallad.