75 g | Champinjoner |
0.5 st | Gul lök |
1.5 dl | Mjölk |
0.5 msk | Smör |
1 msk | Vetemjöl |
1 st | Ägg |
0.75 tsk | Salt |
0.25 tsk | Svartpeppar |
0.5 tsk | Dragon |
0.25 dl | Persilja hackad |
300 g | Skinkfärs |
1. Förbered fyllningen först, färska champinjoner, gullök, smör och hackad persilja.
2. Ansa och skiva svampen.
3. Skala och hacka löken.
4. Fräs dem i en medelvarm stekpanna med smör. Tillsätt örterna.
5. Blanda färsen med salt och kryddor i en matberedare eller en bunke.
6. Vispa ihop mjöl, mjölk eller grädde och ägg och arbeta in det i färsen lite i taget, den ska vara jämn och slät. Tillsätt svampfräset.
7. Häll färsen i en smord avlång bakform, ungefär 1 liter.
8. Täck formen med dubbelvikt aluminiumfolie.
9. Ställ formen i vattenbad i ugnen, 175°C, och grädda ungefär 1 timme. Ta ur och låt patén svalna.
10. Servera patén skuren i skivor med grönsallad eller tomatsallad.