13 st | Aprikoser torkade |
150 g | Champinjoner |
1 st | Gul lök |
3 dl | Köttbuljong |
2 msk | Vetemjöl |
0.5 tsk | Salt |
1 dl | Vispgrädde |
0.5 tsk | Ingefära |
2 tsk | Kinesisk soja |
400 g | Skinka benfri |
1. Skär köttet i strimlor.
2. Putsa och ansa svampen.
3. Skala och skiva löken.
4. Hetta upp en stekpanna med smör.
5. Bryn kött och svamp tillsammans men i omgångar om det täcker mer än 2/3 av pannans yta. Låt det få färg utan att brännas.
6. Lägg över i en gryta.
7. Blanda i aprikoser och lök. Salta och krydda med ingefära och soja.
8. Häll över buljongen och lägg på lock. Bräsera grytan ungefär 15 minuter.
9. Skaka samman mjöl och grädde, eventuellt utspädd med lite vatten, och rör ner redningen i grytan. Koka upp och sjud 5 minuter.
10. Smaka av och servera med kokt potatis, kokt ris eller nudlar och en blandad sallad.