0.67 dl | Mjölk |
0.44 st | Purjolök |
33.33 g | Smör |
0.67 dl | Vetemjöl |
0.89 st | Ägg |
0.67 msk | Vatten |
0.22 tsk | Salt |
0.22 tsk | Timjan |
0.44 st | Röd chili |
0.44 msk | Olja |
0.67 dl | Cheddarost |
1. Hacka samman mjöl, smör skuret i mindre bitar och timjan, gärna i en matberedare.
2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop. Låt degen vila inlindad 1 plastfolie i kylskåp ungefär 30 minuter.
3. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
4. Skölj, kärna ur och strimla chilin.
5. Fräs purjo och chili i en stekpanna med olja några minuter. Låt svalna.
6. Vispa ihop ägg, mjölk och salt.
7. Tryck ut degen i portionsformar av aluminiumfolie på en plåt.
8. Fördela chilifräs, äggstanning och ost i dem.
9. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C, ungefär 20 minuter.
10. Servera som drinktilltugg.